سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دفاع کرزی از ایران در سفر به آمریکا
 
حامد کرزی
آقای کرزی که روابط نزدیکی با واشنگتن دارد، ارتباط افغانستان با ایران را بسیار بسیار نزدیک خواند
حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان که به آمریکا سفر کرده، به دفاع از عملکرد ایران در کشورش پرداخته و جمهوری اسلامی را "یاری رسان و بخشی از راه حل" در افغانستان خوانده است.

مقام های آمریکایی در ماه های اخیر دولت ایران را متهم کرده اند که به نیروهای طالبان و مخالفان دولت کرزی کمک می کند، اتهامی که مقام های ایرانی مکررا آن را رد کرده اند.

آقای کرزی در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفته است: "ایران از حامیان افغانستان بوده، چه در روند صلح و مقابله با ترور و چه در مبارزه علیه مواد مخدر."

برخی ناظران می گویند اظهارات مثبت رئیس جمهور افغانستان در مورد ایران در شرایطی که ایالات متحده این کشور را بزرگترین تهدید برای منطقه خوانده، نشانگر موقعیت دشوار افغانستان در رابطه با دو کشور اثرگذار اما در تقابل با یکدیگر است.

حامد کرزی که پنج سال پیش و درپی حمله نیروهای آمریکایی به کشورش به قدرت رسید، ارتباط نزدیکی با واشنگتن دارد و در عین حال در گفتگویش با سی ان ان ارتباط افغانستان با ایران را نیز "بسیار بسیار خوب و بسیار بسیار نزدیک" نامید.

 فکر می کنم ایران هر دو طرف ماجرا را گرفته ... هم به دولت افغانستان یاری می رساند و هم اقداماتی در راستای کمک به طالبان همچون اسلحه رسانی انجام می دهد
 
رابرت گیتس، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا

رابرت گیتس، وزیر دفاع ایالات متحده که به تازگی از سفر خاورمیانه به کشورش بازگشته، روز یکشنبه در سخنانی که به اظهارات آقای کرزی اشاره داشت گفت: "فکر می کنم ایران هر دو طرف ماجرا را گرفته ... هم به دولت افغانستان یاری می رساند و هم اقداماتی در راستای کمک به طالبان همچون اسلحه رسانی انجام می دهد."

ایران همواره اتهام ارتباط با طالبان و ارسال اسلحه برای گروه های مخالف دولت در افغانستان را رده کرده است.

روز یکشنبه کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا، بار دیگر ایران را تهدیدی برای امنیت منطقه خوانده و به دفاع از تصمیم واشنگتن برای قرارداد چند ده میلیارد دلاری اسلحه با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس پرداخته است.

خانم رایس ایران را متهم کرده که امنیت کشورهای "دوست و متحد آمریکا" در منطقه را به خطر می اندازد. این در حالی است که مقام های ایرانی حضور نظامی ایالات متحده در عراق، افغانستان و برخی کشورهای عربی در خاورمیانه را عامل اصلی بحران می دانند.


نوشته شده در  دوشنبه 86/5/15ساعت  11:24 صبح  توسط محمد حسن دانش 
  نظرات دیگران()