حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان، خواستار خروج موقت کوچی ها (عشایر) از زمینهای مورد مناقشه آنها با هزاره ها، در منطقه بهسود شده است.
در پی اعلام این درخواست رئیس جمهور، کوچی ها پذیرفته اند که ظرف یک هفته از این منطقه خارج شوند.
در بیشتر از یک ماه اخیر درگیریهای شدیدی میان کوچی ها و ساکنان محلی بخش هایی از ولسوالی بهسود در ولایت وردک روی داده است.
در اثر این درگیریها، به گفته مقامات چهار تن کشته و بیش از ده تن نیز زخمی شده اند.
دو طرف درگیر، یکدیگر را مسئول "پایمال کردن" حقوق خود و ببار آمدن خسارتهای مالی و جانی می دانند.
وحیدالله سباوون رئیس کمیسیون "حل مشکل کوچی ها و ساکنان" امروز سه شنبه گفت تمامی خانواده هایی که در جریان درگیری با کوچیان از محل سکونت خود آواره شده بودند تا ده روز دیگر به خانه های خود باز خواهند گشت و کوچی ها نیز از محل خارج خواهند شد.
آقای سباوون در ادامه گفت که خروج کوچی ها و بازگشتن ساکنان محلی به خانه هایشان زمینه را برای حل مشکل دو طرف از طریق محاکم قضایی فراهم خواهد کرد.
کوچی ها می گویند آنها مدارک قانونی ملکیت چراگاه هایی در بهسود را در دست دارند اما ساکنان محل مدارک آنان را فاقد اعتبار می دانند.
کوچی ها زخم ناسور است که بر پیکره هزاره جات توسط عبد الرحمان جابر گذاشته شده است و امید وارم که دولت منتخب مردم افغانستان جناب حامید کرزای این زخم ناسور را از پیکره هزاره جات پاک کند
این ولسوالی اخیراً شاهد درگیری های شدید میان اقوام کوچی و ساکنان محلی بوده است. گزارش ها حاکی است که این درگیری ها، چندین کشته و زخمی برجای گذاشته و شماری از خانواده ها آواره شده اند.
دفتر هیات نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) از دولت این کشور خواست تا برای جلوگیری از ادامه این درگیریها، نیروهای امنیتی بیشتری را در این ولسوالی مستقر کند.
یوناما تاکنون دو هیات برای بررسی اوضاع بهسود اعزام کرده است.
از آغاز تنش ها میان اقوام کوچی و هزاره های ساکن ولسوالی بهسود ولایت وردک، حدود پنچ هفته می گذرد و بر اساس گزارش ها، این تنش ها بارها منجر به درگیریهای مسلحانه و کشته شدن ۲ تن و زخمی شدن ۶ نفر دیگر از هر دو سو شده است.
در کنار این، گفته می شود که شماری از ساکنان محلی نیز از ترس ادامه درگیری ها، خانه هایشان را ترک کرده اند.
این درگیریها ظاهراً برسرتصاحب زمین و چراگاه در این منطقه آغاز شد.
با آنکه دولت افغانستان هیاتی را به منظور حل این مسله موظف کرده و به منطقه فرستاده است، اما هنوزهم هر دو طرف درگیر می گویند که این مشکل همچنان به قوت خود باقی است و هر لحظه بیم آغاز درگیری های تازه می رود.
استقرار نیروهای امنیتی
تصور می شود که درگیری بر سر زمین و چراگاه آغاز شده است |
او گفت: "وضعیت موجود دربهسود مایه نگرانی شدید یوناماست. ما بایک وضعیت بسیار دشوار روبرهستیم. برای حل این مسئله یوناما پیشنهاداتی را به دولت ارائه کرده که شامل اعزام نیروهای امنیتی بیشتر به منظور تامین امنیت و جلوگیری از درگیرها است".
آقای علیم همچنین گفت که در کنار استقرار نیروهای بیشتر امنیتی، لازم است تا گفتگوها میان سران اقوام کوچی و هزاره های ساکن در منطقه آغاز شود و با میانجگیری دولت ادامه یابد.
او افزود که یوناما هم به منظور فراهم کردن چنین زمینه ای تا حالا دو هیات به منطقه اعزام کرده است اما از ارایه جزئیات درباره یافته های این دو هیات خودداری کرد.
این باور وجود دارد که اگر به مشکلات موجود میان کوچی ها و اقوام ساکن در مناطقی که آنها رفت و آمد دارند رسیدگی نشود، بیم آن می رود که دامنه این درگیری ها به دیگر ولایات افغانستان نیز کشیده شود.
اما مقامات افغان می گویند حالا درگیری ها در بهسود پایان یافته و تلاشها برای حل کامل این مساله از سوی کمیسیونی که از سوی رئیس جمهور موظف شده، آغازشده است.
آنها همچنین می گویند قرار است فردا یک هیات عازم منطقه شود و وضعیت را از نزدیک برسی کند.
بنام خدا
دوستان سلام امید وارم که در تمام امورات زندگی خود موفق و سلامت باشید بسیار خوشحال هستم که در خدمت شما هستم و به وبلاگ من خوش امدید
تلاش می کنم که مطالب جالب و خواندنی در این وبلاگ وارید کنم و شما را با وضعیت خودم و شهر که در آن زندگی می کنم اگاه سازم